Summery look | Cetatea Devei


 

 

Zilele acestea le-am petrecut la Deva, un oraș mic dar frumos, de suflet, orașul meu natal. Post-ul acesta e cumva doi în unu. Un look de vară, lejer și câte puțin despre Deva și cetatea ei.

Despre cetate:

În anul 1784, în timpul răscoalei lui Horea, stăpânii cetății au opus rezistență atacurilor iobagilor și minerilor din Munții Apuseni.

Aceasta este așezată pe dealul la poalele căruia se întinde orașul Deva. Sub dealul cetății se află Palatul Magna Curia (azi sediul Muzeului Civilizatei Dacice si Romane), construit în secolul al XVI-lea cu aspect debastion.

Astăzi Cetatea Devei este o ruină, în urma unei explozii produse în anul 1849 în magazia cu praf de pușcă a fortăreței. (sursă: Wikipedia)

Pe dealul vulcanic din Deva se regaseste Cetatea romanica a Devei, ce dateaza din anul 1269. Este principalul reper turistic al orasului, incarcat de istorie, oferind o priveliste deosebita asupra imprejurimilor. Cetatea este accesibila cu ajutorul unui telescaun, care are program zilnic pana la ora 19. Sunt anumite marturii referitoare la existenta unui tunel ce leaga Cetatea Devei de Castelul Huniazilor. (sursă: locurifaine.ro)

Țin să spun că i-a plăcut mult vederea de sus și urcarea cu telecabina. Când eram mică mergeam pe jos până sus pe cetate, era altceva… Puteai să spui că meriți să te așezi să îți tragi sufletul după atâta drum. Dacă nu ai fost până acum, ai vrea să ajungi prin Deva, eu îți recomand să vizitezi orașul și împrejurimile(mă refer și la Castelul Huniazilor din Hunedoara). Mai jos câteva poze:)

Un look comfortabil, lejer, cu culori de vară purtat la o plimbare în parc și la cetate:

look

 

1. Maieu Bershka

2. Shorts H&M

3. Teneși albi random

4. Cercei minty cu fluturași

 

6

5

4

3

2

1

IMG_5279

IMG_5251

 

 

IMG_5248

IMG_5247

IMG_5242

IMG_5235

IMG_5234

IMG_5190

IMG_5189

IMG_5159

IMG_5158

IMG_5148

IMG_5146

7

 

 

Sper că ți-a plăcut postarea! Aștept comentarii și întrebări, kisses :*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s