De ce trebuie să te demachiezi în fiecare seară? | 6 motive


Pe cât de mult îți iubești produsele cosmetice, pe atât de dăunătoare sunt la rândul lor. Sunt ca o gazdă pentru chimicale care îți dănează tenului pe termen lung. Rutina ta zilnică care implică șampon, balsam, deodorant, parfum, mascara, fond de ten, pudră, ruj, lipgloss sau ojă te fac să ingerezi peste 200 chimicale. Singurul moment în care pielea mai are o șansă să respire este noaptea.

De ce trebuie să te demachiezi în fiecare seară?

  1. Eviți murdărirea pernei – de ce e important să nu murdărim cu machiaj perna? Pentru că odată ajuns în țesătura pernei bacteriile se vor înmulți iar astfel în seara următoare vei sta tot acolo și există posibilitatea ca tenul să se infecteze astfel apărând acneea, iritațiile și alte probleme ale tenului.
  2. Eviți închiderea porilor – din cauza machiajului tenul nu are loc să respire, porii se închid iar sebumul, care are rolul de a curăța tenul, nu are pe unde să iasă, astfel apărând coșurile.
  3. Eviți iritarea pielii din jurul ochilor – în jurul ochilor este cel mai sensibil loc și cea mai subțire din tot corpul. Machiajul usucă la maxim această zonă și astfel va “ajuta” pielea să îmbătrînească mai repede.
  4. Eviți îmbătrânirea prematură – din cauza faptului că nu are oxigen pielea întâmpină dificultăți în a-și urma procesul natural de reparare.
  5. Eviți riscul de a face alergii – produsele cosmetice conțin sute de compuși, corpul putând fi alergic la unii dintre aceștia.
  6. Eviți riscul de a arăta ca un clovn a doua zi dimineața – ok, asta a fost funny, dar să recunoaștem că e destul de adevărat.

Pentru demachiere folosesc, în fiecare seară, chiar și atunci când sunt foarte obosită, lapte demachiant Doina sau lapte demachiant Garnier. În funcție de cum îmi simt pielea aleg Doina dacă simt că mi-e uscată sau sensibilă sau Garnier cu extract de struguri dacă e uleioasă. Amândouă sunt foarte ok cu tenul meu. Recomand pentru o pielea matură sau sensibilă un demachiant special pentru ochi și zona ochilor. Este o zonă foarte sensibilă după cum am spus și are nevoie de îngrijire specială. Ai grijă însă să nu conțină parabeni.

154194025

4642_0_1238422218

garnier-lapte-demachiant-844

Hugs and kisses :* Te demachiezi în fiecare seară?

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.