Par aranjat in 5 minute!


Te-ai trezit adormită, trebuie să pleci la școala/facultate și nu ai la dispoziție decât 15 minute pentru machiaj, coafat. Nu intra în panică! Cel mai curând am pățit-o ieri dimineață când am dat o fugă până în Cluj. Știam că autocarul pleacă la ora 9 dimineața și mi-am pus ceasul la ora 7(bineînțeles ca să am timp să mă aranjez). Dimineața mă trezesc și mă întind să dau snooze… ca de obicei de altfel și din greșeală fac ce fac și opresc alarma. M-am trezit la 8:20 speriată. Aveam în minte că trebuie să ma trezesc dar cum de obicei dorm mult….  Am avut deci 20 minute să fiu gata.

M-am machiat, m-am îmbrăcat, am împachetat repede niște cereale Fitness și două banane. Părul l-am lăsat desprins pentru că doar seara făcusem baie. Am avut noroc, dar nu mereu se întâmplă așa și de aceea vrea să îți arăt câteva coafuri simple și mai ales rapide pentru o bad hair day – o zi în care părul nu se așează nicicum, are și el zile proaste nu doar noi :)) (de parcă asta ne mai lipsea).

Nu doar că sunt rapide dar sunt și o cale excelentă de a-ți face ceva interesant la păr și a evita placa sau ondulatorul. Pe părul răvășit am aplicat ser pentru vârfuri Avon, cel verde despre care vorbeam mai demult în postul despre păr. Am masat vârfurile și apoi am descâlcit părul.

alina boda

So, let`s get starteeed!

Propunerea 1

Varianta asta de codițe e potrivită si pentru păr creț și pentru cel drept. Îți recomand niște elastice micuțe din gumă, sunt mult mai estetice decât o prinzătoare normală pentru tipul acesta de codițe. Nici nu o să se observe cum le-ai prins.

Alina Boda

Propunerea 2

Un fel de fish-tail dar nu împletit. Arată foarte bine pe părul lung și e foarteeee rapidă coafura. Împletitura durează destul de mult… Aici am ales să fie puțin mai lejeră, poți încerca să fie mai strânsă. Cum se face? Faci un mic loc ca în prima poză pe unde treci tot părul rămas și repeți figura până când iese ceva drăguț cum e în a doua poză.

Alina Boda

Propunerea 3

Același tip de coafură ca și cea precedentă dar cu elastice micuțe transparente. Prin locul făcut, treci tot părul rămas prinzându-l cu cele două degete și trăgându-l înăuntru.

Alina Boda Alina Boda

Propunerea 4

O cărare simplă pe mijloc sau pe o parte și o coadă joasă. Pentru a o face mai deosebită ia o șuviță de păr și înfășoară coada.

Alina Boda

Propunerea 5

Un coc simplu și rapid realizat cu o gogoașa de păr. Poți folosi la fel e bine și o șosetă dacă nu ai gogoașă.

Alina Boda

Propunerea 6

Pony-tail simplu, strâns destul de sus, căruia de asemenea poți sa-i dai un aspect mai plăcut cum am făcut în cazul propunerii 4.

Alina Boda

Propunerea 7

Împletește-ți două cozi și prinde-le pe fiecare în partea opusă cu un boby-pin. O să aibă un aspect foarte frumos și deosebit. Parcă îți dă un aer de rusoaică.

Alina Boda

Alina Boda

Propunerea 8

Un coc simplu și elegant pentru o situație mai deosebită la care simți că nu o să reușești să ajungi la timp.

coc simplu alina boda

Spor la treabă și data viitoare când întârziați sper să vă aduceți aminte de mine! Pupici :*

8 Comments Add yours

 1. diana says:

  multumesc muuuuuult de idei. o sa le pun in aplicare si daca nu-mi sta parul aiurea. super blog ! :*

  1. alinaboda says:

   Cu mare placere Diana :*

 2. Paula says:

  Hello Alina, marturisesc ca te-am descoperit in aceast seara.. Am urmatit cateva post-uri si mi-ai placut prin modul tau simplu de a scrie.
  Mi-a atras atentia ca esti din Deva dar locuiesti la Cluj pentru ca si eu sunt in aceeasi “situatie” In documentarea mea in ale makeup- ului te-am deacoperit. Si am zis hai sa vad ce gasesc aici.
  Eu in prezent imi implineac visul, acela de a fi make up artist.. Si urmeaz un curs.
  M-am documentat in stanga in dreapta..vreau sa te intreb si pe tine.. Cat de greu ti-a fost sa te afirmi si sa ajungi sa profesezi?Scuze pentru timpul rapid si multumesc. Succes mai departe in tot ce faci!

  1. alinaboda says:

   Scuze de raspunsul atat de intarziat! 🙂 Nu am ajuns inca unde imi doresc dar urmeaza! Nu stiu ce sa spun, cred ca tot ce conteaza e sa iti placa si sa muncesti mult!
   Multa bafta 🙂 !

 3. Anonymous says:

  cum sa imi fac parul la ora de sport ca sa nu deranjeze

  1. Alina Boda says:

   Prinde-l intr-o coada sus aproape de mijlocul capului, apoi impleteste-l si prinde sa nu se desfacă împletitura 😍
   Așa, va arată drăguț si nu te va încurca.

 4. Anonymous says:

  Bună, Alina! Îți iubesc culoarea parului, ce vopsea folosești? 😍

  1. Alina Boda says:

   Heeey! ❤️
   Eram decolorata si vopsita peste cu ceva blond, nu mai știu exact ca e de acum 2-3 ani 😊
   Te pup!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.