Sardinia, Cagliari – City Tour


Destinatia: Sardinia. Nu știam că voi merge în Cagliari dar pozele din Sardinia păreau frumoase stând în pat, în camera mea, admirându-le. Însă, nu se compară cu ceea ce am văzut acolo. Nici nu mă gândeam că poate să existe un oraș atât de complex și mai ales atât de frumos. Sunt multe orașe vizitate de oameni pentru că așa e la modă, pentru că sunt cunoscute, mediatizate insa aici a fost de vis.

Aflat în sudul Sardiniei, Cagliari îmbină arhitectura unui oraș vechi, clădirile de apartamente și Marea Mediterană care îl înconjoară.

Întâi vreau să te duc prin oraș, cu City Tour. Asta pentru că așa trebuia să facem și noi, prima și prima oară. Noi am mers cu City Tour pe la mijlocul vacanței. A fost frumos totuși că unele locuri le știam și deja făceam legături. Prima oprire:

mappa 1

La un moment dat, șoferul ne explica faptul că magazinele sunt închise 2-3 ore la amiază pentru că italienilor le place să își facă siesta. Atunci i-am zis că știu de faimoasa zicală Dolce far niente și a dat din cap aprobând.

1. CAGLIARI TOWN HALL

Datând din secolul al XX-lea, a fost construit în pietre calcaroase, care îi conferă culoarea alb. Arhitectura este un echilibru armonios între neo-gotic și Liberty. Decorația exterioară și detaliile au fost finalizate în 1914. O caracteristică neobișnuită a clădirii este reprezentată de cele două turnuri octogonale, care se înalță deasupra fațada principală, în timp ce întreaga clădire înconjoară o curte mare.

cagliari_town_hall

2. SANCTUARY OF BONARIA

Originile sanctuarului sunt de acum 1324 și a fost comandat de către Alphonse sugari de Aragon, care a decis să construiască o biserică aici, cu scopul de a oferi asistență spirituală soldaților care au luptat în asediu.

Cagliari_Bonaria_0010_tonemapped

3. MOLENTARGIUS PARK

In zilele noastre este o rezervație naturală, în 1993 Molentargius Pound devenind casa permanentă pentru flamingo, care au ales aceste locuri datorită climatului perfect. Există acum o colonie de peste 11.000 de păsări.

regional-natural-park-molentargius-saline 11

4. BASTION OF SAINT REMY

Acesta este un mare complex urban, create între 1889 și 1902 folosind calcar de la Bonaria Hill. Se compune din trei bastioane de Saint Catherine, Saint Remy si Zecca, care marchează granița în partea de sud a castelului.

bastion_Sardegna_4.jpg

5. VIALE BUONCAMMINO

Viale Buoncammino este una dintre cele mai fermecătoare locuri ale orașului. Străzile lungi și înguste, oferă vederi panoramice spectaculoase ale Golfului Cagliari, un amestec de lumini și de o frumusețe naturală remarcabilă.

buoncammino

6. THE ROMAN AMPHITHEATER

Acesta este fără îndoială cel mai mare monument roman din Sardinia, care a fost construit în secolul al 3-lea d.Hr.

roman.amphiteathre_30279

7. MUSEUMS CITADEL

castello-museo-archeologico

8. THE CATHEDRAL

Originile catedralei datează din secolul al XIII-lea și a fost construit de arhitecți din Pisa. De-a lungul anilor clădirea a suferit o serie de transformări și într-adevăr, doar câteva elemente originale, cum ar fi ușile laterale, rămân.

THE CATHEDRAL

9. ELEPHANT’S TOWER

Acest turn ia numele de la prezența unui elefant mic, din marmură aflat pe o terasă, într-unul din colțuri. A fost construit în 1207 de către Pisans, este de aproximativ 38 de metri înălțime și a fost utilizat în scopul pentru apărare. În secolul al XIX-lea, turnul a fost folosit ca o închisoare pentru deținuți politici.

torre_elefante

elephant-tower-in-cagliari

RANDOM VIEWS

6 7 8 9 10 11 12 13 14 2 3 4

15

Am încheiat ziua cu o plimbare pe străduțele înguste ale orașului, ținându-ne de mână și oprindu-ne să admirăm fiecare colțișor. Seara am degustat niște sandwich-uri de la fast-food-ul preferat al studenților.

 

16

P.S. urmează alte fotografii din vacanță dar și experiențe pe care vreau să le împart cu tine…

Photos source: Google.ro/images and personal archive

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.