Care e scopul tau in viata? Cum il poti afla?


Fericirea nu are o reteta. Si daca ar avea una, nu ar functiona pentru toata lumea. Spre exemplu a avea multi bani nu inseamna neaparat a fi fericit. Fiecare dintre noi are nevoie de ceva diferit in functie de scopul sau in viata. Fericirea este un amalgam intre ceea ce dai si ceea ce obti in aceasta lume.

Ajungi la o varsta cand stai sa te gandesti: ce fac cu viata mea? Prima oara a fost la 19 ani cand trebuia sa merg la facultate. Nu imi pare rau, doar am ajuns aici, la Cluj. Am terminat Statistica si Previziune Economica. Posibil ca nu ar fi fost rau un job in domeniu. Urmaream ceva unic, bine platit. Dar nu ar fi fost ceea ce imi place sa fac. Sa-mi exprim latura creativa, sa scriu, sa pozez, sa inspir si sa fiu inspirata. Si acum, cu probleme de sanatate, tinutita la pat, trebuie sa-mi exprim gandurile si trairile. Asa iti dai seama ca asta e ce iti place sa faci. Si daca esti bolnav tot la scopul tau in viata iti va sta capul.

Am noroc ca unul dintre job-uri (cosmetician si make-up artist) imi place foarte tare insa mi-e foarte greu fiind la inceput. Trebuie sa te orientezi sa faci exact ceea ce iti place indiferent cat de prost esti platit. Sau poate nu esti platit si tot o vei face luandu-ti un job sau doua care sa iti aduca un venit bun. Continua sa faci ceea ce iti place pentru ca vei fi linistit si fericit. Munca ta, a fiecaruia, in orice domeniu, mai devreme sau mai tarziu va fi vazuta si va fi apreciata. Nu te demoraliza daca nu te aclameaza oamenii peste noapte. Munceste mult pentru a fi acolo unde vrei tu sa fii, nu face un lucru gandindu-te la rezultat. Gandeste-te cum ar fi in primul rand sa nu mai fie oameni frustrati de locul de munca ci in schimb, peste tot unde mergi sa fie oameni zambitori si deschisi. Cum ar fi sa fim toti multumiti cu noi? Gandeste-te cum ar fi… ca la intrebarea: Tu cu ce te ocupi? Sa spui: Eu ajut oamenii sa viseze… Asa mi-ar placea sa raspund de acum incolo.

Fiecare dintre noi are anumite caracteristici, trasaturi care ii definesc personalitatea. Nu suntem toti la fel si nici nu vom fi. De aceea scopul nostru in viata este diferit. Chiar daca este acelasi: de a fi cantaret, spre exemplu, nu conteaza ca in domeniul muzicii mai sunt 100.000 de artisti, mereu va fi loc pentru inca unul. Nu putem avea toti succes insa putem face toti ceea ce ne place. Totul depinde de tine.

Un ultim sfat inainte de momentul cheie al articolului: nu te lasa descurajat de oamenii carcotasi si rai! Oamenii care nu fac altceva decat sa barfeasca si sa ii denigreze pe altii nu fac decat sa se batjocoreasca pe ei. De asemenea nu te lasa descurajat de altii din acelasi domeniu care au resurse mai mari ca si tine. Toate la timpul lor!

Pentru a-ti afla scopul in viata nu trebuie decat sa raspunzi la 5 intrebari.

  1. Cine esti?
  2. Ce anume iubesti sa faci?
  3. Pentru cine faci ceea ce faci?
  4. Ce isi doresc si au nevoie acei oameni?
  5. Cum se schimba acei oameni ca urmare a ceea ce faci tu pentru ei? (Adam Leipzig, TEDX)

O alta intrebare ar fi:

Ce ai alege sa faci pentru restul vietii tale daca banii nu ar exista? (Allan Pease)

Imi doream de mult sa scriu despre asta, multa lume pluteste in deriva, fara un scop. Cauta-l, gaseste-l si urmareste-l toata viata! Fii fericit/a!

Care e scopul tau in viata? Cum vei raspunde de acum incolo la intrebarea: tu cu ce te ocupi? Astept cat mai multe raspunsuri, conteaza pentru mine! 

alina boda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.