Paste fierbinti intr-o Noiembrie rece


Cred ca nu e nevoie sa iti scriu cu lux de amanunte. Daca as vorbi cu tine acum, ai intelege din privirea mea ca e una din acele zile cand efectiv vremea, circumstantele si faptul ca te gandesti din ce in ce mai des la un loc pe care sa il poti numi acasa, te… bantuie. 

Cu siguranta toti am trecut mai mult sau mai putin prin faza asta. Momentele astea cand oricate ore ai lucra suplimentar, oricate eforturi supraomenesti ai face, te vezi departe de destinatie. Nu ne ramane decat sa ne bucuram de calatorie si sa visam frumos.

“O sa iasa soarele si pe strada noastra…” – imi spune Boti. Apoi, am vorbit la telefon cu prietena mea draga, Lacramioara. Chestii banale: ce faci?, cum esti?… si ajunsesem, dupa ce am vazut pe facebook o poza, sa calculam de cat timp ne cunoastem. Sunt 17 ani implini! Iti vine sa crezi? La anul avem majoratul. 30 minute mai tarziu, radeam cu Mita prin video-call pe facebook ca si cu el ma stiu de 10 ani si uite asa, ziua devine pe final mai frumoasa. Multumesc, Maia, pentru melodie! Cand ai langa tine oameni care te iubesc, nu ai cum sa nu tii capul sus.

Ca sa ma mai detasez putin de toata nebunia care e acum la mine in cap, am decis sa gatesc niste paste. Oricum trebuia sa mancam ceva si cu asta am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura. Vorba vine. Imi place sa gatesc, ma relaxeaza. Dar nu in fiecare zi. Si nu pe graba. Imi place sa experimentez, sa degust si sa ma bucur de ceea ce am gatit.

Gateste cu drag, altfel o sa fie un chin.

Reteta mea de Fusilli All`Arrabbiata

Ce mai e si all`arrabbiata asta? Pai e un tip de sos preparat din rosii, busuioc, chilli si ulei de masline. “Fusilli All’arrabbiata” inseamna “penne nervoase”, denumite asa dupa iutimea ardeiului. Deci, ai grija, sunt picante! Se gatesc usor, una dintre cele mai simple retete din lume. Foarte rapid de preparat, perfect pe cand nu ai prea mult timp la dispozitie dar nici nu ai vrea sa mananci ceva junk-food. De sanatos, n-or fi cele mai sanatoase, da` sa fim seriosi: ce mai e 100% sanatos, natural si nemodificat genetic in 2015? Anyway…

Nu lua reteta asta mot-a-mot. Joaca-te cu gramajele, ingredientele si cu savoarea! Eu iti voi spune acum ingredientele folosite de mine si gustul aproximativ al pastelor. (va trebui sa ma crezi pe cuvant) 

Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:

  • 250g Fusilli All`Arrabbiata 
  • 500g Sos de rosii – Combino
  • 100g sunca taraneasca
  • 2 cepe albe
  • 5 linguri ulei masline
  • condimente

paste arrabbiata - picante

*imaginea nu e miscata, cred ca ti-e putin foame!

*sosul acela picant, e decor, nu am folosit niciun strop

Ha-ha, am glumit destul, hai sa trecem la detaliile care conteaza:

paste arrabbiata - picante

Incepem prin a pune pe foc, o tigaie din teflon cu putina apa pentru sos si o cratita cu apa, pentru paste.

paste arrabbiata - picante

Adaugam sare si ulei in cele doua.

paste arrabbiata - picante

paste arrabbiata - picante

Le lasam la foc mic si ne vedem de treaba. Taiem marunt cele doua cepe, apoi le punem in tigaia din teflon. paste arrabbiata - picanteCeapa se va imnuia in momentul in care apa se va evapora. Adaugam, la nevoie, ulei de masline. Evident, sarea in bucate:paste arrabbiata - picante

Am condimentat apa in care au fiert pastele si le-am lasat la fiert. Timpul necesar fierberii este de 15 minute. Sau le poti gusta dupa ceva vreme, cum fac eu…

paste arrabbiata - picante

Punem sunca peste ceapa semi-calita si le calim impreuna. Nu uita de condimente!

paste arrabbiata - picante

Scoatem pastele de la fiert cand sunt gata,

paste arrabbiata - picante

le punem peste ceapa si sunca, adaugam sosul de rosii si mai tinem totul pe foc timp de 2-3 minute.

Poti servi adaugand parmezan, ii mai taie din iuteala!

Ziceam ca o sa-ti zic de gust… Sunt foarte iuti! Hehehe, pe langa faptul ca sunt iuti, sunt si foarte delicioase datorita condimentelor si sosului. Au o aroma interesanta si de la sunca, putin a afumatura…

paste arrabbiata - picante

Am primit laude din partea lui, ceea ce inseamna ca mi-au iesit delicioase. Poate data viitoare cand nu stii ce sa gatesti, te pui pe treaba cu pastele astea. Ingredientele le gasesti toate in Lidl.

P.S. Tu ce faci sa te detasezi de lucrurile care te macina?

Pofta buna,

Alina

 

 

Advertisements

4 Comments Add yours

  1. Darling arrabbiata nu se face cu suncuta de aia se numesc arrabbiata ca sunt picante .Traducere libera : furioase ….Si nu are rost sa pui ulei de masline in apa ..Este doar un mit de pe vechi …Un mit gresit as spune . Felicitari pentru asezonarea apei cu mirodenii perfect pt un gust aparte a pastelor… Ti-as sugera sa folosesti doar ceapa calita fara apa si sunca doar cu sare(sarea inmoaie ceapa) in ulei normal ca cel de masline se arde prea tare putin vin rosu ,restul se bea in doi , doi ardei verzi iuti taiati rondele , doi catei de usturoi daca sunt pentru doua portii , sos de rosii sau rosii pasate , busuioc , oregano si parmezan sau delicii calde de la Hochland un fel de parmezan la punga .Pastele personal le fierb al dente da nu toata lumea mananca asa.

    Si dupa ce amesteci sosul cu pastele sa stropesti cu putin ulei de masline pentru o savoare aparte apoi sa pui parmezanul .. Acesta nu este un mesaj hater sa stii …Nu asta e intentia ….Intentia ii sa iti deschid orizontul.Oricum A + for the effort .Kisses and hugs

    1. Anonymous says:

      Iti mulțumesc pentru detalii 😊
      Știu ca nu se fac cu “suncuta aia” am explicat acolo dacă ai citit ca așa vreau eu sa le fac, nu ca așa se face arrabbiata! Daca citești încă o data, am scris cum se fac de fapt.
      Mie nu îmi place uleiul pus peste pasta, de-aia nu il pun. Prefer sa se îmbine puțin in ulei, in același timp in care fierb!
      Uleiul de măsline nu se arde dacă folosești o tigaie ok, sa știi! 😊
      Nu ma dau in vânt dupa vin in paste, just my taste. Perfect ca ai scris, poate ia cineva sfatul tău!
      Ceapa am pus-o in apa prima oară pentru ca prefer sa fiu sigura ca nu o sa o simt cruda printre paste apoi. Așa îmi iasă cel mai ok. O fierb puțin in apa cu ulei si apoi o călesc. E doar felul meu, nu ziceam ca așa trebuie.

      Toți suntem diferiți, nu am făcut niciun efort, dear! Chiar au fost efortless!

      Kiss 💕🍝

      1. Alina Boda says:

        Alina, here! Am uitat sa dau reply din cont 🙏🏻

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s