Maseaua care mi-a daruit o noapte alba, de Craciun


si nu ma refer la zapada…
Pregateam casa, masa si sufletul pentru Craciun. Totul inclina spre un Craciun fara stres alaturi de omul pe care il iubesc, prieteni si cateva zile de relaxare.

Ghinionul a facut ca dupa o zi in care am luat masa in familie la parintii lui, o vizita la prieteni, sa se transforme in cel mai mare cosmar. Ajunsi acasa la ora 2-3 ne-am pus in pat, la somn. Durerea de masea era prezenta, insa suportabila pana la acea ora. A crescut treptat pana cand, la ora 4 dimineata, incercand sa nu il trezesc si pe Boti, ma ridicam din pat. Am mai luat un Ibuprofen. Degeaba. Am inceput sa plang de durere. Disperarea, ca e joi spre dimineata, Craciunul si ca nimic nu e deschis, m-au facut sa imi pierd controlul.

Am continuat sa incerc sa adorm si din 30 minute in 30 minute ajungeam sa ma ridic din pat, sa ma plimb prin casa si sa plang. Ironia face ca cu cat plangeam mai tare, ma eliberam putin de durere. Medicamentele nu mai faceau fata. Am continuat asta pana la 9:30. Nu am reusit sa adorm nicicum. L-am trezit pe Boti si i-am zis ca trebuie sa mergem la urgente. Aveam nevoie de cineva langa mine. Stiu ca l-am deranjat complet toata noaptea, insa nu ma puteam controla. Am mers degeaba la urgente, langa parc. Nu a putut sa imi faca nimic. Ne-am intors acasa, dezamagiti…

Mi-era ciuda. Pentru ca fusesem la dentist in urma cu 3-4 saptamani, unde mi-a plombat 2 masele. Intrebasem daca e totul ok cu maseaua asta(care mi-a dat batai de cap), pentru ca simteam o sensibilitate crescuta la rece si cald. Datorita faptului ca nu se vedea nimic la suprafata, dentisul m-a asigurat ca e doar mai sensibila, si sa am grija la periere.

Am sunat, ajunsi acasa, dupa cateva ore de durere, toate cabinetele de stomatologie din Cluj, in speranta ca o sa fie cineva dispus sa imi acorde un ajutor. Nervul maselei era pe moarte si niciun calmant nu mai avea efect. Dupa o noapte nedormita, ma gandeam doar ca nu mai rezist asa inca 3 zile pana luni, dupa Craciun. Am tot sunat, si primeam acelasi raspuns: “nu suntem in oras”, “nu lucram astazi”. Era de inteles. Incepeam sa ma dau batuta.

Ultimul apelat a fost si ultima speranta ca o sa se termine in sfarsit. Nici nu am vrut sa sun eu, de frica raspunsului negativ. Boti sunase. A raspuns un barbat care, cu un glas hotarat, a spus: “Ajungeti in 5 minute?”. Am raspuns si mai hotarati: “da”. Ne-am imbracat in 30 secunde si in conditiile in care am pornit din Someseni spre Motilor nr.19., am mers cat am putut de repede si am ajuns la timp. A ajuns dupa 5 minute, la fata locului, un tip interesant, cu o palarie pe cap, imbracat cu mult bun gust. Liviu Lutas, confundat de mine cu alt medic. M-am pus pe scaun si mi-a inmanat ustensila aceea care absoarbe saliva. “Acum, va trebui sa fii si pacient si asistenta”. Acum, imi vine sa zambesc, a fost o replica draguta, care sa ma mai destinda, insa eu eram ca un catel pe care il duci la veterinar si tremura din tot corpul. Mi-a facut anestezia locala si de atunci incolo, am simtit cum toata durerea dispare. Yes I know I`ll be fine. Ala a fost sentimentul, vibe-ul, cum imi place sa spun. Ca totul va fi bine. Mi-a facut plomba provizorie, m-a rugat sa am grija si sa imi fac dupa sarbatori plomba definitiva. Mi-a spus ca s-ar putea sa ma doara de la medicamentul pus si ca daca asta se va intampla, sa scot tratamentul din masea. Mi-a lasat o carte de vizita in caz ca nu reusesc, sa vina el, sa ma ajute. Norocul a fost ca nu a fost nevoie sa il deranjez inca o data, de Craciun. Un om pasionat de munca sa, caruia ii multumesc ca m-a ajutat cu tot ce a putut.

Totul e bine, cand se termina cu bine. Recomand cu cea mai mare caldura, dr.Liviu Lutas – medic stomatolog.

P.S. Le multumesc si celor care mi-au dat un sfat, pe facebook, atunci cand am cerut ajutor! Stiu ei.

Sa fiti sanatosi, ca e mai important ca orice lux,
Alina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.