Fuerteventura, the basics


Pentru acelea dintre voi care ați fost curioase unde se află locația în care am fost în concediu, dar și pentru aceia dintre voi  care caută informații exacte despre Fuerteventura, am decis să vă împărtășesc câteva lucruri pe care le-aș fi considerat eu utile înainte să îmi planific vacanța.

         1. Cum ajungem în Fuerteventura?

Noi am ales zborul de duminică direct din Budapesta, cu WizzAir. Ideal ar fi fost să luăm avionul din Cluj-Napoca până în Budapesta, însă nu se potriveau datele noastre. Atunci, am ales un microbuz-OptimusTrans care pornește dimineața la 6:30 din Cluj-Napoca și ajunge la 13:30 în aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta. Astfel am avut timp să prindem avionul spre Fuerteventura. O altă posibilitate ar fi zborul direct București-Fuerteventura, în cazul în care îți este mai aproape așa.

          2. Home away from home

Deși niciodată nu cheltui o avere pe locul în care mă cazez în vacanțe, acesta trebuie să fie decent. Locația, baia și patul în care dorm sunt cele mai importante lucruri pentru mine. Am ales o vila în inima insulei, pentru a experimenta felul în care trăiesc oamenii de acolo. Noi am avut jumătate din etajul superior al vilei tradiționale, aflată în mijlocul pustietății, cu un view superb spre munți. Prețurile cazărilor sunt mai mult decât decente, în majoritatea cazurilor.

         3. Mașina

În astfel de destinații, o mașină este indispensabilă, mai ales dacă alegi o locație mai îndepărtată de plaje sau civilizație. Vestea bună este că va fi o plăcere să conduci pentru că peisajele sunt superbe, drumurile extrem de bune înafara situațiilor când vrei să ajungi la o plajă sălbatică iar prețurile la închiriere sunt foarte ok. Sfatul meu ar fi să închiriezi dinainte mașina, să te asiguri că au sediu în aeroport și mai ales că oferă mașini spre închiriere fără a avea nevoie de un card de credit sau depozit în numerar. Poți suna înainte să fii sigur, deoarece multe site-uri nu specifică exact înainte. Poți încerca la Cicar, Plus Car sau Cabrera Medina. Noi am pierdut jumătate din suma plătită, pentru că am anulat cu 24H înainte, văzând că se cere credit card pentru a putea ridica mașină. Benzina la ei a fost 1,05 Eur/Litru.

         4. Food

O să găsești pe insula o grămadă de supermarket-uri: SPAR, SuperDino, HiperDino sau Lidl. Cu niște cumpărături de 40E, mâncăm bine amândoi, dimineață și seară, 2 zile. Pe parte de restaurante, nu mi s-a părut că sunt multe locații frumoase, cu mâncare bună, ori nu le-am căutat îndeajuns. Pe o masă decentă, la restaurant, plătești undeva la 40-50Eur pentru două persoane.. Ne-a plăcut paella cu fructe de mare de la restaurantul La Vaca Azul din El Cotillo, însă nu am prins o masă prea bună pentru că nu făcusem rezervare. Dacă găsești pe TripAdvisor o locație foarte bună, fă o rezervare, just to be safe.

         5. Plajele

Fuerteventura este genul de insulă unde oricine poate găși o plajă pe placul său, indiferent de preferințe. Fie că vrei o plajă liniștită, cu valuri aproape inexistente – Costa Calma(min11:30 din video) – fie că îți dorești o plajă sălbatică cu un peisaj care să îți taie răsuflarea și niște valuri care să te întoarcă pe toate părțile – El Cofete(min15:00 din video) – ori plaje cu șezlong și beach bar la îndemna, aici le găsești pe toate.

Regretul meu a fost faptul că nu am încercat surf-ul. Nu m-am gândit că mi-ar plăcea, însă data viitoare cu siguranță o să fac asta. Valurile sunt mult prea faine că să nu profiți de ocazie și să nu înveți să faci surf. În rest, nu regret nici măcar o secundă de leneveală din acest concediu. Chiar a fost o alegere bună. Trebuie să adaugi una dintre insulele Canare pe lista ta de must-see ❤

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.